Нагороду започаткували минулого року. Цього разу її отримав молодший сержант Олексій Ляховчук, розвідник-санітар роти спеціальної розвідки військової частини А1994 (на знімку).

«Це почесна відзнака, яка є нагородою найвищого рівня Рівненської обласної військової адміністрації. Її запровадили вперше в історії області лише минулого року. Сьогодні «Слава Рівненщини» вручена бойовому нашому товаришу — воїну, який служить в ЗСУ. І це четверта нагорода з моменту започаткування», — наголосив Віталій Коваль.

Відзнаку військовому вручили за поданням ОК «Захід». 16 червня цього року за бойовим розпорядженням командира Олексій разом із особовим складом розвідувальної групи проводили розвідувально-штурмові заходи на околицях населеного пункту П’ятихатки Запорізької області. Під час переміщення групи противник здійснив танковий та артилерійський обстріл. Незважаючи на небезпеку для власного життя та здоров’я, молодший сержант Олексій Ляховчук, перебуваючи в зоні ураження ворожої артилерії, забезпечив своєчасне надання домедичної допомоги п’яти пораненим військовослужбовцям та взяв активну участь у їх евакуації з поля бою.

Рівне.

Фото прес-служби РОВА.