Малюнок Вероніки ЄГОРОВОЇ.

Як зазначила керівниця центру Олена Костинюк, збірка стала справжньою гордістю, адже вона об’єднала два великі творчі флешмоби, що відбувалися від першого дня повномасштабного вторгнення: «Діти України за мир» та «Незламні діти. Разом до Перемоги».

«Ми щасливі презентувати збірку саме на День Незалежності України. Адже саме заради молодого покоління нескорених наші воїни виборюють сьогодні кожен метр української землі.

Бо саме це молоде покоління нескорених стоїть надійним тилом та підтримкою для кожного нашого воїна», — підкреслила керівниця Освітнього центру.

Аби про маленьких лицарів нації дізналося якомога більше людей, «Голос України» разом з Освітнім центром Верховної Ради України започатковує на сторінках газети рубрику «Незламні діти».

У дописах збережено стиль і правопис оригіналу. А також представлено малюнки, створені в межах всеукраїнського флешмобу «Діти України за мир».

Іван Смирний — 12 років.

Петропавлівський ліцей № 2, Дніпропетровська область, с. Самарське.

«24 лютого ми всі дізналися про початок війни. Все мирне населення згуртувалося, і кожен допомагав хто чим міг. А чим я можу допомагати в цей тяжкий час?

Наприкінці травня у нас із хлопцями з’явилася ідея встановити блокпост. Зібралися всі хлопці з нашої та сусідньої вулиць, розпочалася робота. Створивши блокпост, на ньому замайорився жовто-блакитний прапор. Кожного дня з ранку до вечора ми з хлопцями чергували, зупиняли автівки, збирали кошти на ЗСУ. Перший наш внесок (3000 грн) ми передали «Герцевським крафтоликам» для виготовлення сухих борщів. Блокпост продовжував роботу.

Щоб ми були сильні і здорові, односельчанка Оксана Іванівна варила польову нашу. Задіяна була вся вулиця, хто чим міг нам допомагав. На цьому ми не зупинялися, продовжували працювати. Так як на вулиці стало холодно, то наступні зібрані кошти вирішили передати для придбання парафіну, щоб зробити окопні свічки. Ми не тільки передали кошти, а й приймали участь у виготовленні свічок.

Тож, як би не було надворі холодно, ми продовжуємо чергування і збір коштів для наших захисників. Наближаємо Перемогу разом! Слава Україні! Героям Слава!!!»

Подивіться «Разом до Перемоги: Смирний Іван» на YouTube
https://youtu.be/LLjgug7WPQQ

Валерія Єжова — 10 років.

Валерія Єжова — 10-річна чемпіонка світу з шашок, яка вирішила допомогти українським військовим. Щоб зібрати кошти, дівчинка запрошувала охочих зіграти із нею у шашки та зробити пожертву. Гравець може пожертвувати будь-яку суму, хоч одну гривню. Якщо він зможе перемогти чи зіграти внічию — грає ще одну партію безоплатно. Усі зібрані кошти Валерія передає Збройним Силам України.

«Навіть займаючись улюбленою справою, можна зробити дуже багато, щоб допомогти Україні та її армії перемогти у цій війні», — переконана маленька чемпіонка.

Юна Валерія розповіла свою незламну історію у відео. Для того, щоб його переглянути, необхідно перейти за посиланням.

Подивіться «Разом до Перемоги: Валерія Єжова» на YouTube
https://youtu.be/RsuTt_KRDRw

Лев Порецький — 11 років. 

На вулицях Києва Лев Порецький, чемпіон світу з шашок, грає з містянами за пожертви для ЗСУ. Правила прості: суперник кладе в спеціальну скриньку стільки грошей, скільки не шкода, й сідає грати. Всі кошти Лев передає на допомогу для Збройних Сил України.

Герой попри свій юний вік домігся вже дуже багатьох перемог! А саме:

- Абсолютний Чемпіон Світу (Туреччина),

- Абсолютний Чемпіон України (класична, швидка та блискавична гра),

- Чемпіон Світу у класичній грі та срібло у рапіді (Польща),

- Перший Чемпіон Світу у своїй категорії у історії незалежної України,

- Третє місце у онлайн Чемпіонаті Європи.

У відео ви дізнаєтеся про те, чому хлопчик вирішив допомагати нашим воїнам, яких вершин домігся у світі шашок та чому діти настільки вмотивовано наближають нашу країну до Перемоги!

Подивіться «Разом до Перемоги: Лев Порецький» на YouTube
https://youtu.be/x-dcB7T8Mmg

Вероніка Єгорова — 13 років.

Ліцей № 1 міста Южного Одеського району Одеської області, м. Южне.

«На початку війни моя вчителька написала: «Стали ми до бою. Слово — наша зброя!» Дійсно, головна зброя юнкорів з гуртка журналістики ліцею № 1 міста Южного — це слово. Що може журналіст, навіть шкільного віку? Дуже багато! Слово-правди, слово-заклик — це дієва, потужна зброя.

Із перших днів військового вторгнення знімаємо репортажі про участь учнів, вчителів, випускників у волонтерській діяльності. Серед них є й ті, хто зараз мешкає за кордонами країни. Їхні донати дуже цінні для країни. Ці чудові люди демонструють, як можна і необхідно наближати Перемогу навіть з-за кордону, якщо ти по-справжньому любиш Батьківщину.

У наших випускників-волонтерів, які постійно проводять благодійні акції, ми беремо інтерв’ю, захоплюючись їхньою наполегливістю і впевненістю в Перемозі. Випускник нашої школи волонтер Ілля Юрченко, в якого я брала інтерв’ю, розповів, що займатися волонтерством — це зовсім не складно, їхня команда працює на ентузіазмі! А у викладачів нашого ліцею в органайзерах, крім звичних ручок та олівців, я помітила в’язальні спиці. Так, це також наближення Перемоги: теплі речі для воїнів та переселенців.

Один з головних тригерів нинішніх подій — це мовне питання, досить складне для нашого південного регіону України. Але українська — необхідна! Тому наш гурток створив мовний проект «Переходимо на українську». Долаємо росіянізми в рідній мові за допомогою яскравих ілюстрацій і влучних прикладів, публікуємо матеріали в соцмережах. А наші земляки, які свідомо вирішили спілкуватися українською, теж стали героями юнкорівських публікацій.

Наша робота триває, і свою зброю ми не складаємо. Разом йдемо до Перемоги!»