Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко (ліворуч) і генеральний директор компанії  Олівер Гірліхс.

Виробництво запрацювало тут п’ять років тому. Його вважають найпотужнішим підприємством такого типу в Україні та одним із найбільших у Європі. Завод забезпечує високопродуктивними гібридами кукурудзи не лише значну частину українських господарств, а й аграріїв Румунії, Угорщини та Франції. Попри повномасштабну війну, компанія нині вирішила інвестувати понад 60 млн євро у розширення, зокрема нову насіннєву сушарку та укриття для працівників.

За словами начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка, будівництво додаткових потужностей допоможе компанії ще ефективніше розвинути свій потенціал, а також створить нові робочі місця у регіоні та збільшить податкові надходження до бюджету і валютну виручку, що надзвичайно важливо для української економіки в нинішніх непростих умовах.

«Понад 60 млн євро додаткових інвестицій під час війни — це найкраще свідчення не лише міжнародної підтримки України, але й того, що великі інвестори вірять в нашу Перемогу», — наголосив очільник ОВА, котрий взяв участь у закладанні символічної капсули.

Житомирська область.

Фото зі сторінки Віталія Бунечка у Фейсбуці.