Його фундаторами були активісти ГО «Культурна платформа Закарпаття» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Тож фактично цілий місяць до цієї оази змістовного відпочинку та творчості, що «вгніздилася» в одному з парків центральної частини міста, поспішали юні земляки віком від 10 до 19 років.

Тут можна було під керівництвом авторитетних фахівців і молодіжних лідерів безплатно займатися тим, що до душі. Або занурюватись у цілком нове для себе оригінальне мистецьке середовище. Скажімо, музикувати в форматі бітбоксу — тобто створювати та імітувати ритмічні «візерунки» за допомогою звукових артикуляцій…

Щоденна восьмигодинна програма заходів була більш ніж насиченою. Під час творчих майстерень, інтерактивних воркшопів, зустрічей з однодумцями учасники перевтілювалися в акторів, режисерів, співаків, художників, дизайнерів… І водночас вдавалися до спільних мозкових штурмів, обговорюючи суспільно значущі теми (зокрема й ті, що стосувалися безпечної поведінки в умовах воєнного стану), відпрацьовували відповідні навички.

Усім запам’яталися також ненав’язливі розмови про корисне харчування та, власне, здоровий спосіб життя, необхідність дбати про його складові не тоді, коли вже «припече», а саме змолоду… Разом вчилися працювати в команді, брати на себе відповідальність і формувати лідерські якості, приглядалися до своїх майбутніх професій.

В один із днів у «Спільно Кемп» влаштували своєрідний пленер. Узявши балончики з фарбою, юнаки та дівчата опановували чи вдосконалювали власну майстерність у вуличному мистецтві графіті. Тож, звісно, дали волю фантазії. Хоча, як зізнавалися власкору «Голосу України», не ставили собі за мету вразити когось особливою оригінальністю. Радше сприймали все те як арт-терапію. Для себе і для тих, хто споглядатиме їхні роботи.

Тож, представляючи власні твори (на знімку), висловлювали побажання, аби свою стежину до творчості, яка дарує позитивні емоції навіть під час війни, знайшов кожен. 

А «Спільно Кемп» у цьому став надійним провідником. Принаймні без нього канікули для багатьох полтавських учнів і студентів втратили б чимало яскравих барв.

Полтава.

Фото автора.