Третього листопада на Запорізькому напрямку противник завдав підступних ударів по 26-ти населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах.
 
Зокрема, вдарив ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці.
 
Триває з’ясування обставин.
Збройні Сили України співчувають кожній сім’ї, чиїх рідних забрала російська агресія. Про це повідомили в управлінні стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача Збройних сил України.

Водночас у повідомленні не уточнюється, про яку саме кількість загиблих та поранених військових та цивільних ідеться.

Водночас учора у ЗМІ було оприлюднено більш точну інформацію: «03.11.2023 року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області».

Міністр оборони України Рустем Умєров висловив співчуття родинам загиблих воїнів зі 128-ої бригади. І запевнив, що «будуть зʼясовані всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії.

Наш ворог – підступний терорист. Маємо докласти всіх зусиль, щоб захистити наших людей та дати всі чесні відповіді рідним і близьким загиблих воїнів».

Учора ж голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у Фейсбуці написав: «Прошу всіх краян, громади, підприємців у закладах громадського харчування утриматися в наступні декілька днів від будь-яких розважальних заходів, концертів тощо.

Раджу відвідати храми, помолитися за наших захисників.

Після офіційної інформації та з дозволу 128-ї ОГШБр буде розпорядження про вшанування полеглих воїнів».

А вже  у неділю, керівник Закарпаття з глибоким сумом сповістив, що «в районі виконання бойових завдань трагічно загинули наші побратими, воїни 128-ї ОГШБр, які ціною власного життя захищали незалежність України від окупантів».

Отже, «6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу, будуть приспущені державні прапори, щоранку о 9:00 вшановуємо пам’ять воїнів хвилиною мовчання, у храмах різних конфесій області відбудуться богослужіння, – повідомляє Віктор Микита. – Наші герої живі до тих пір, поки живе пам’ять про них і їхні подвиги.

Вічна пам’ять полеглим воїнам!

Слава Україні!

Героям слава!

Смерть ворогам!»