Здається, що навіть золотаві пшениця та жито хиляться долу... І тоді українці стають на коліна і проводжають часом зовсім незнайомого їм, але такого рідного захисника у небесну височінь...

Три дні у Славутській громаді була жалоба. Так з 3 по 5 листопада 2023 року вшанували пам’ять загиблого на Донеччині земляка — 33-річного Івана Стасюка.

Іван родом зі Славути. Після школи вивчився на механіка в Рівненському автотранспортному технікумі. Працював водієм.

31 травня 2023-го його мобілізували. Служив навідником у десантно-штурмових військах Збройних Сил. 28 жовтня загинув у бою між Хромовим та Часовим Яром Бахмутського району на Донеччині. У цей день його 77-й окремій аеромобільній бригаді виповнився рік.

В Івана залишилися батьки, брат, дружина та дві донечки.

Побратими згадують Стасюка як веселого та амбіційного. Він захоплювався машинами — міг відремонтувати чи переобладнати будь-яке авто. Його вміння знадобилися на передовій: Іван з легковика зробив авто для бойових завдань.

Прощалися з воїном 3 листопада у міському Палаці культури, відспівали в церкві Покрови Пресвятої Богородиці. На похорон прийшло багато людей із жовтими та синіми хризантемами. Його труну, вкриту українським прапором, несли побратими. Люди обабіч дороги по всьому шляху траурної ходи проводжали захисника на колінах. Серед них — школярі з ранцями.

Поховали Івана Стасюка на «Новому кладовищі» з військовими почестями.

Підготувала Ольга СРІБНА.

Фото зі сторінки виконавчого комітету Славутської міської ради у Фейсбуці.