Вони дізнавалися, як діють департаменти та управління міської ради, працюють посадовці, з чого складається їхній робочий день. І взагалі, що роблять задля наближення Перемоги. Від своїх кураторів стажери почули про допомогу армії, опіку над людьми з тимчасово окупованих територій, турботу про тварин тощо.

На завершення робочого дня молоді люди у сесійній залі ради поспілкувались із її секретарем Олександром Санжарою.

«Ми розуміємо, наскільки важливо показати нашим студентам складну систему управління та якими питаннями опікуються виконавчі органи. А також маємо на меті зорієнтувати на пошук роботи, подивитися на кращих — це взаємовигідний процес, адже когось ми можемо запросити на стажування, а потім на роботу», — зауважив він.

В. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Сергій Луденський підкреслив, що у планах зробити стажування, у межах якого молодь зможе знайомитись з роботою у міській раді й у подальшому працевлаштовуватись: «Нині у нас працюють понад сорок осіб, які проходили стажування в рамках Дня місцевого самоврядування».

Серед стажерів, які працювали у департаменті транспорту та транспортної інфраструктури, — в. о. голови студради Українського державного університету науки і технологій Владислава Гунько.

«Відвідала трамвайне депо та метрополітен. Моя майбутня професія пов’язана з тим, де я сьогодні була. Було дуже цікаво. Зрозуміла, що хочу ще більше зануритись і працювати в подальшому за професією», — розповіла дівчина.

Такий день у стінах міськради традиційно проводять з 2017 року.

Також цього дня визначили і п’ятдесят студентів, школярів та представників громадських організацій, які отримають стипендії міського голови активній молоді імені Олександра Поля (на знімку). У міськраді зазначили, що студенти університетів, академій та інститутів одержать по 14 тисяч гривень, таку ж суму виплатять і представникам громадських організацій міста.

Студенти технікумів, ліцеїв, коледжів, професійних технічних училищ, учні шкіл та закладів позашкільної освіти отримають стипендію у 10 тисяч гривень.

Фото Дніпровської міської ради.