«Загалом у результаті нічної атаки ворога постраждали 53 людини. 20 із них, в тому числі двох дітей госпіталізували. 33 постраждалим медики надали допомогу на місці. Зокрема, й 6 дітям», – написав очільник столиці в Телеграмі.

Раніше повідомлялось про 51 постраждалу людину.

Близько 3:00 ночі у Києві пролунало кілька вибухів. Через кілька хвилин після цього в місті оголосили повітряну тривогу. За даними КМВА, пуски балістичних ракет, найімовірніше, були із північно-східного напрямку. У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що російські війська атакували Київ десятьма балістичними ракетами, їх збили.

Місцева влада повідомила, що у Києві внаслідок нічної атаки рф зафіксовано падіння уламків у чотирьох районах міста: Голосіївському, Дарницькому, Деснянському та Дніпровському.

***

За попередньою інформацією, близько 4.00 11 грудня 2023 року російські окупанти завдали ракетного удару по Київщині.

Про це інформує Командування Повітряних Сил Збройних Сил України на офіційній сторінці в Телеграмі.

«Загалом протиповітряною обороною знищено вісім повітряних цілей, які летіли у напрямку столиці по балістичній траекторіїї».

Згодом інформацію було доповнено

«Знищено десять ударних БпЛА та десять балістичних ракет

У ніч на 13 грудня 2023 року окупанти атакували безпілотниками  типу «Shahed» з району Балаклави (окупований Крим).

Зафіксовано пуски 10 ударних БпЛА «Shahed-136/131». Усі десять – знищено силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами ППО Сил оборони України».

Майже усі ворожі БпЛА збито на Одещині – в зоні відповідальності повітряного командування «Південь».

Рівно о 03.00 13 грудня 2023 року противник завдав ракетного удару по столиці України.

За даними Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, усі десять цілей, що летіли у напрямку міста Київ по балістичній траєкторії, збито зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил. Тип ракет, може бути встановлено лише після вивчення уламків відповідними службами.