Сесія Менської міськради вирішила внести зміни до програми соціальної підтримки, згідно з якими кожному військовослужбовцю, мобілізованому до лав ЗСУ з громади з початку 2024 року, крім тих, хто йтиме служити за контрактом, буде виплачуватися матеріальна допомога в розмірі 3000 гривень.

Депутати затвердили бюджет громади на 2024 рік. Потреба в коштах, прорахована основними розпорядниками коштів, становить 431,8 мільйона гривень. Доходи прораховано в сумі 242,80 тисячі гривень, з яких фактично громада розподіляє тільки 161 мільйон гривень, решта — це освітня субвенція на заробітну плату педпрацівникам. Нестача коштів — 189,8 мільйона гривень. Така різниця в бюджеті виникла через низку законодавчих змін.

Дісталися громаді і новорічні подарунки. Так депутати прийняли у власність блочно-модульну твердопаливну котельню вартістю 3973684 гривні. Її безоплатно передало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) від компанії «Tetra Tech ES, Inc». За потреби котельня забезпечуватиме теплом освітні та медичні заклади. А вантажний автомобіль (сміттєвоз) вартістю 2,88 мільйона гривень, що нині в господарському віданні КП «Менакомунпослуга», було передано Менській міській раді департаментом енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства Чернігівської ОДА.