Про це написала Віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк на сторінці в Фейсбуці.

«Максим – учасник Революції Гідності. З 2014 року добровольцем пішов на фронт, брав участь в АТО/ООС. Також працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і Veteran Hub. У лютому 2022 повернувся до лав ЗСУ та продовжував активну творчу діяльність.

У 2023 році видав авторську збірку поезій «Вірші з бійниці». Її визнано однією з найкращих книжок року за версією українського ПЕН.

«Його вірші бʼють в саме серце, рвуть душу, бо написані на нулі з епіцентру подій. Він так радів своїй першій збірці «Вірші з бійниці»…» – написав співак Юрко Юрченко, лідер гурту Yurcash, який виконує пісні на вірші Максима Кривцова. Серед них «Панівна висота», «Він в ЗСУ, вона в ТрО», «Жовтий скотч».

Пройдуть десятиліття і в нас запитають, де сучасні українські поети та письменники? А вони на небі. Їх в України забрала росія. Наше сучасне розстріляне відродження...

Світла пам'ять Максимові.

Вічна слава Герою!».

А ось рядки побратимів і друзів

«Кожна смерть українського воїна назавжди відбирає не лише слова, які він так і не встиг сказати. Вона позбавляє мови мільйони його співвітчизників, які за інших обставин мали би славити життя на повен голос. А натомість пронизливо мовчать або ж судомно намагаються осмислити цей вир смертей.

Історія  нашої літератури знову пишеться кров'ю і порохом. Дуже сподіваюся, що вчителі майбутнього зуміють пояснити наступним поколінням, якою живою і наповненою вона була попри все. І чого це нам коштувало».

 

«Далі» Кривцов Максим загинув... Як же ж так, земляче??? Не віриться... Я помітив, що котики весь час були біля тебе. Від початку – до останнього дня. У фільмі «Наші котики» пісню на твої слова зробив котик Юркеш, а мав зробити Кіт Річардс (не справився). Про твоїх котиків дитинства розкаже твоя подружка з малих літ, моя люба дружина Наталя Сьомчик і ми долучимо тебе до проекту ЗНАЙ НАШИХ, А зараз погортаю твої вірші і візьмусь написати пісню, щоб поповнити репертуар гурту OT VINTA.

Ми тебе ніколи не забудемо!».

Юрій ЖУРАВЕЛЬ.

Вічна памʼять Герою!

Фото зі сторінки в Фейсбуці.