Згідно з урядовим рішенням до цього вишу має приєднатися Миколаївський національний університет імені В. Сухомлинського (МНУ). Ігор Копитін мав розмову з ректором університету кораблебудування Євгеном Трушляковим, який запевнив, що МНУ увійде до складу НУК відокремленим підрозділом. А наразі очікують на відповідне рішення МОН та дорожню карту цього об’єднання.

«Окрім того, цього року має розпочатися ремонт головного корпусу НУК, в який у 2022 році влучили російські ракети. Роботи по відбудові будуть проводитися коштом Королівства Данія. А безпосередньо за будівництво відповідатиме Управління ООН з обслуговування проектів. Проект реконструкції доволі амбітний і, впевнений, в НУК про нього ще розкажуть», — зазначив Ігор Копитін.

Також народний депутат узяв участь у зустрічі керівництва університету з СЕО грецької компанії GREEK CHALLENGE Сотірісом Боузеасом. Ця компанія займається інноваційними проектами у сфері шипінгу, портів, морської екології, альтернативної енергетики та водневих технологій. Пан Сотіріс приїхав до НУК із пропозицією відкрити спільне представництво миколаївського університету та одного з афінських університетів у Греції.

Ураховуючи вже наявний досвід відкриття навчальних закладів за кордоном, зокрема в Китаї, ця пропозиція для НУК доволі цікава. «Також із паном Сотірісом обговорили можливість спільного україно-грецького виробництва у сфері ВПК. Домовилися ще раз зустрітися з ним, але вже в Києві і за участі профільних відомств», — розповів Ігор Копитін.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.