Очільник Сум обирався на «олімп» у громаді від партії «Батьківщина», і фракція цієї політичної сили у міськраді майже у повному складі не брала участі у голосуванні. Але це, можна сказати, ні на що не вплинуло: дві третини депутатських голосів, необхідних для прийняття кадрового рішення, все одно знайшлося.

Після цього обранці пішли далі: звільнили із займаних посад заступників міського голови, розпустили міськвиконком та сформували замість нього новий, зменшивши кількісний склад виконавчого органу.

«Рішучого рішення» від депутатів міськради сумчани чекали майже чотири місяці. На початку жовтня минулого року міському голові Олександру Лисенку та одному з його найближчих соратників — директору департаменту Олександру Журбі повідомили про підозру в отриманні величезного хабаря. Міський голова змінив запобіжний захід та звільнився з-під арешту, внісши три мільйони гривень грошової застави, і весь цей час продовжував отримувати зарплату. Нещодавно вона навіть підвищилась.

1 листопада минулого року через фактичне «обезголовлення» обласного центру у Сумах ввели військову адміністрацію. Її начальник Олексій Дрозденко подякував депутатам міськради «за згуртованість і єдність» та нагадав, що нині найголовніше завдання для всіх — забезпечити життєдіяльність громади, а її жителям гарантувати безпеку.

Сумська область.