У підрозділ до військових підприємець прибув у свій день народження. Про це розповіли волонтери, які перебували з ним у поїздці. Це вони порадили кандидатуру оборонця. Забудовник не був знайомий із сапером. Утім, розповідь волонтерів про військового не залишила підприємця байдужим.

«В Олексія Вознюка четверо дітей, — каже волонтер, керівник ГО «Дорожний контроль Вінниця» Володимир Затайдух. — Четверта дитина народилася уже під час війни. Захищати країну пішов добровольцем. Йому не раз казали: «Ти свій обов’язок перед державою виконав, у тебе четверо малих дітей, звільняйся, їдь додому». І він поїхав. Тільки за кордон на навчання, щоб знову повернутися на фронт. Каже, не може залишити хлопців. Нині з побратимами виконує бойові завдання на Донеччині. Саме там вручали йому документи на квартиру».

Забудовник Володимир Хоменко подякував військовим за те, що дають можливість навіть під час війни будувати нове житло. Передав гуманітарну допомогу. А тоді повідомив, що головний подарунок отримає Олексій Вознюк. Його слова військові зустріли оплесками. На капоті автомобіля сапер розписався у документах на отримання двокімнатної квартири у новому багатоповерховому будинку у приміському з Вінницею селі Агрономічне.

«Володимир Хоменко подарував військовим уже вісім квартир, — розповів «Голосу України» Володимир Затайдух. — Пригадую нашу розмову, коли він уперше поділився своїм задумом забезпечити житлом тих, хто воює з окупантами. Попросив допомогти знайти гідних, вони всі Герої, але є такі, котрим дуже потрібне житло».

Перша з восьми квартир дісталася дружині і трьом синам відважного Івана Ребара. Його кандидатуру порекомендувала керівниця однієї з волонтерських організацій Тетяна Власюк. Іван Ребар значиться у списках зниклих безвісти. Пройшов ДАП, Іловайськ, дістав важке поранення, йому встановили групу інвалідності. Попри це, 24 лютого 2022-го знову взяв до рук зброю.

«Підприємець Хоменко передав військовим три потужні позашляховики, один з яких «Хаммер», — продовжує Володимир Затайдух. — Загалом відправив значно більше автомобілів. Вразила ще одна його ініціатива: надав квартиру фірмі, яка шиє одяг, на умовах, що на ці кошти пошиють однострої». У планах підприємця — збудувати великий будинок для тих, хто повертається з фронту. Якщо знайде підтримку, втілить задумане в життя.

Вінниця.


Документи на квартиру саперу Олексію Вознюку вручають волонтер Володимир Затайдух і забудовник з Вінниці Володимир Хоменко.

Фото надано волонтером Володимиром Затайдухом.