За повідомленням представників об’єднання «Ділова росія», труднощі почали виникати після того, як президент США підписав указ, який дозволяє мінфіну в спрощеному порядку ускладнювати роботу банків, які порушують міжнародні санкції проти рф. Інші російські ЗМІ з посиланням на представників бізнесових кіл повідомляють, що через ризик вторинних санкцій посилилися банківські правила проти російських компаній та фізичних осіб з російськими паспортами.

Чимало російських банків, які мали рахунки в дирхамах в ОАЕ, не можуть більше ними скористатися. Проблеми почалися ще раніше, коли у вересні один з найбільших банків в ОАЕ потрапив до санкційних списків. Тепер від росіян по кожній трансакції вимагають додаткові документи, що призводить до затягування платежів або відмови в них.

ОАЕ ще недавно були раєм для російських олігархів. Вони тут скуповували нерухомість і приховували свої капітали. 

Ще раніше міжнародні санкції проти банків та компаній рф почали діяти в Китаї та Туреччині.

росія перетворилася на найтоксичнішу країну планети. Під роздачу потрапив і російський диктатор володимир путін. 18 лютого він подарував Кім Чен Ину на день народження машину російського виробництва вартістю 440 тисяч доларів — і порушив санкції ООН проти Північної Кореї. Міжнародні санкції Ради Безпеки ООН, запроваджені проти диктаторського режиму Північної Кореї через ядерні випробування, забороняють ввозити до цієї країни предмети розкоші. Південна Корея вже заявила з того приводу протест і звинуватила росію в порушенні санкцій ООН.

Труби перекрили, банки обмежують, експорт на Захід сягнув критичного мінімуму, а режим рапортує «про зростання економіки». «Ця економіка зростає за рахунок державних дотацій на виробництво економічно безглуздого матеріалу — зброї, яка не продається на ринку, відповідно, не повертає гроші до скарбниці, не дає реального приросту, а дає лише віртуальний у цифрах ВВП і безплатно знищується на фронті. А після цього треба ще зробити більше. І всім цим людям, які це роблять, треба платити. росія втягнулася в гонку озброєнь, очевидно. І саме те, про що путін казав, що ми не втягнемося, ні-ні-ні. Втягнулася вже, куди подінешся», — коментує ситуацію у країні російський політолог Дмитро Орєшкін.