«Як швидко лине час... 40 днів промайнуло, як тебе немає з нами, мій любий сину. Ти назавжди залишишся у моєму серці! Не правду кажуть, що час лікує… Він лише вчить  жити з цим болем... Та рухатись далі, вперед! – пише мама офіцера, що загинув на полі бою, Рима Коробкова у Фейсбуці. «Прошу допомогти здійснити одну з мрій мого сина стати Героєм України, на жаль, посмертно... Підписати петицію, це та дещиця, яку ми можемо зробити для всіх, хто загинув за світле майбутнє України!..»

Гадаємо, що цей крик згорьованої матері має право на життя. Тому і публікуємо. Отже:

«Пане Президенте!

Просимо Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) хороброму захисникові нашої Батьківщини, командиру першого мінометного взводу мінометної батареї 2 батальйону оперативного призначення в/ч 3027 молодшому лейтенанту Коробкову Олексію Михайловичу (16.02.1996 р.н.), який загинув 05.12.2023 під час оборони околиці смт Стельмахівка Сватівського району Луганської області, внаслідок авіаудару.

Далі, як годиться, автори описують короткий, але такий яскравий життєвий шлях героя.

«Звання Герой України – державна нагорода України, найвищий ступінь відзнаки в Україні, що надається громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або видатного трудового досягнення».
(Вікіпедія)

«Олексій у 2021 році закінчив навчання у Київському політехнічному інституті за спеціальністю «Авіаційна та ракетно-космічна техніка». 10 березня 2022 року під час мобілізації був призваний на військову службу. Свій бойовий шлях розпочав зі звільнення Мощуна та Ірпеня (Київщина), після чого мужньо боронив державу на східному напрямку – Лисичанськ, Авдіївка, Бахмут, Сватівський район».

За словами авторів петиції, Олексій Коробков користувався авторитетом особового складу і підлеглих. Перебуваючи у зонах активних бойових дій, ніколи не скаржився, що йому важко. Навпаки, старався підтримувати усіх, як побратимів, так і рідних, переконуючи, що все буде добре.

Офіцер з честю виконав обов’язок щодо захисту своєї Батьківщини та до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові й державі.

Сумно. У Олексія залишився трирічний син, дружина та батьки.

«Від імені родини, друзів, побратимів просимо підтримати петицію та присвоїти почесне звання «Герой України» (посмертно) молодшому лейтенанту Коробкову Олексію Михайловичу, який віддав за свободу та незалежність нашої Батьківщини найцінніше – своє життя.

Ось що пишуть про хлопця у Фейсбуці.

Світлана: «Звертаюся з проханням підписати петицію до президента щодо присвоєння звання Героя (посмертно) хлопчині, що виріс на наших очах, Коробкову Олексію. У 27 років він віддав своє життя за нас, за Україну, полишивши 3-річну дитину, близьких людей, друзів, побратимів. Прошу, не лишайтеся осторонь, підпишіть петицію. Це крихта від того, чим ми можемо йому віддячити. Вічна пам'ять».

 

Олена: «Це онук Романа Коробкова, який з моменту утворення був членом нашого кооперативу «Авіатор», що поблизу села Крушинка Фастівського району на Київщині. Дитина, яка бігала купатися на наше озеро,  гучно сміялась, розважалася з іншими дітьми. Сусіди, не скупіться на підтримку петиції. Це найменше, що ми можемо зробити заради світлої пам'яті про захисника нашої Вітчизни. Підтримайте!»

Насамкінець скажемо, що збір підписів триває. Залишилося 46 днів. На момент публікації було зібрано майже 16000 голосів з 25000 необхідних.

Підтримуйте! Слава Україні й Героям слава!

Долучитися до збору підписів можна за електронною адресою:

https://petition.president.gov.ua/petition/215844?fbclid=IwAR0URm4qoy8RZL5OQTG8cXlRUqZ5Zk0AxMimeTwGi7Q0yhLrRqlXeg-Ou-U