Більше як рік тому на українському ринку з'явився удосконалений флагманський смартфон з унікальними характеристиками. Саме вони переконали багатьох користувачів оновити свої гаджети. До того ж ціна iPhone 14 Pro на сайті https://storeinua.com/ua/apple-all-uk/iphone/iphone-14-pro є привабливою, а колірна гама – широкою. Телефон був представлений у срібному, золотому, фіолетовому та космічному відтінках. Це удосконалена модель із великою кількістю інновацій: новий зовнішній вигляд, покращена камера та відсутність виїмки. Гаджет запросто можна назвати універсальним, його використовують для навчання, роботи, зв’язку.

Куди поділася виїмка

Якщо в попередніх моделях були виїмки для фронтальної камери та сенсора Face-ID, то в iPhone 14 Pro її нема. На зміну їм прийшов динамічний острів, який став місцем розташування камери TrueDepth.

Dynamic island – не просто статистичний виріз на екрані. Це місце, на якому можна побачити нові інструменти. «Острів» має здатність міняти форму та розмір, зливаючись з екраном.

Наприклад, якщо треба підтвердити платіж за допомогою Face ID, Dynamic island стає квадратним, а під час дзвінків розширюється, і на ньому видно кнопки, необхідні для керування операцією.

По суті, динамічний острів, який з'явився на місці виїмки, може відображати:

• час до прибуття таксі;

• тривалість телефонного дзвінка;

• таймер;

• результати спортивних матчів;

• рівень заряду навушників;

• рівень заряду батареї;

• сповіщення та іншу інформацію.

При використанні «острівця» є можливість взаємодіяти з класичними та сторонніми програмами. Наприклад, для швидкого доступу можна отримувати інформацію про авіарейс.

Функція Always-on-display: що про неї потрібно знати

Нова функція дозволяє побачити потрібне сповіщення, не включаючи екран. Особливість такої технології – можливість переглядати час, повідомлення, основні віджети та задану анімацію в затемненому вигляді. Ця «фішка» не сильно впливає на акумулятор при умовах помірного користування. При застосуванні функції електронний пристрій може працювати до 25 годин.

Декілька слів про інноваційну камеру iPhone 14 Pro та новий процесор

Камера чотирнадцятого айфона має характеристики, здатні підкорити як звичайних блогерів, так і професійних фотографів. Найбільше всіх вражає об’єктив, збільшений до 48 МП. З допомогою смартфона вдається знімати предмети на великих відстанях та отримувати світлини гарної якості. Також хочеться виділити покращений фокус та стабілізацію зображення — знімки, зроблені в русі, просто вражають.

Виробник «подарував» iPhone 14 Pro потужний чип Apple A16 Bionic, які разом із системою IOS 16 роблять електронний пристрій ще комфортнішим у використанні. П’ятиядерний графічний процесор швидко обробляє всі запити та інформацію, тому не виникає проблем з іграми та фільмами зі складною графікою.

Сучасний процесор допомагає економити енергію, а підзарядити смартфон наполовину вдається за пів години завдяки технології швидкого заряджання.

Смартфон Айфон 14 ПРО – сьогодні вже не новинка, але бажаний для багатьох гаджет. З огляду на його характеристики та можливості запросто можна сказати, що його ціна доступна й повністю себе виправдовує. Сьогоднішня ціна на електронні пристрої стартує в середньому від 42 000 гривень.