Насамперед Спікер Парламенту України висловив вдячність за особисту лідерську позицію всередині Австрії щодо солідарності з Україною та щодо гуманітарної підтримки нашої країни.

Також Руслан Стефанчук наголосив на важливості сприяння у посиленні гуманітарної допомоги Україні. Він висловив переконання, що Австрія здатна очолити міжнародну координацію питання щодо надання гуманітарної допомоги Україні.

«Для України важлива будь-яка гуманітарна допомога: автомобілі швидкої допомоги, будівельна й комунальна техніка, протезування, реабілітація», — акцентував Голова Верховної Ради України, додавши, що все є вкрай необхідним для функціонування українських територіальних громад.

«Україна вже третій рік у повномасштабній війні. Нині вже десять років відтоді, як росіяни окупували Крим. Попри всі прогнози Україна тримається й стримує наступ російських окупантів», — наголосив Руслан Стефанчук, зауваживши, що для продовження боротьби для України вкрай важливо отримувати від партнерів усі види допомоги: «росія є серйозним противником, тому важливою є і своєчасність надання допомоги».

Сторони також порушили тему гуманітарного розмінування. Руслан Стефанчук, зі свого боку, висловив сподівання на продовження допомоги з боку Австрії у цій сфері.

Окремо приділили увагу і європейській інтеграції України. «Розраховую на політичну підтримку Австрією подальшого руху України до повноправного членства України в Європейському Союзі», — зазначив Спікер Парламенту України. «Після нашої останньої зустрічі Україна отримала статус кандидата на членство в Євросоюзі — зараз ми рухаємося до повноправного членства в ЄС», — додав він.

Насамкінець Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та Федеральний Президент Австрії Александер ван дер Беллен обговорили реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського. «Україна високо цінує готовність Австрії взяти участь у реалізації конкретних пунктів ініціативи», — наголосив Руслан Стефанчук.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.