Цей форум організований Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

«Агресор чинить хаос та руйнування — атакує важливі об’єкти, спричиняє екоцид та небезпеку для всього світу», — наголосив насамперед Перший віцеспікер.

Він зауважив, що Україна найбільше хоче миру й запропонувала реальний інструмент для його досягнення, включно з десятьма пунктами, зокрема, щодо енергетичної та ядерної безпеки, — Формулу миру Президента України Володимира Зеленського.

Водночас російська федерація, за його словами, лишається антиекологічною диктатурою. Зокрема, це демонструє росія через загрози роботі Запорізької атомної електростанції, руйнування дамби Каховської гідроелектростанції та обстріли інших ГЕС, мінування територій і врешті те, із чого почалася війна, — захоплення Криму: «російська федерація за десять років перетворила наймальовничіший півострів, екологічну природну перлину Чорного моря, у мілітаризовану базу».

«На всіх міжнародних майданчиках маємо привертати увагу й до цього аспекту також — діяти, зупинити божевілля, продовжувати досягати поставлених цілей», — акцентував Олександр Корнієнко, зазначивши, що необхідно зберегти світ і впровадити мир для наступних поколінь.

Він повідомив, що, зі свого боку, Верховна Рада України також активно просуває це питання через делегацію у Парламентській асамблеї Ради Європи, де завдяки українським представникам уже було ухвалено ряд декларацій на екотему.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.