Делегація Верховної Ради України на чолі з Представником Президента України у Верховній Раді України, заступницею Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галиною Михайлюк здійснила перший в історії українського Парламенту робочий візит до Нової Зеландії.

У межах програми було проведено зустрічі з Прем’єр-міністром Крістофером Лаксоном, Спікером Палати представників Парламенту Джерардом Браунлі та понад 20 новозеландськими парламентарями, Міністром оборони Джудіт Коллінс, Начальником штабу сухопутних військ Джоном Босвеллом, лідером опозиційної Лейбористської партії і колишнім Прем’єр-міністром Крістофером Гіпкінсом, Міністром закордонних справ Вінстоном Пітерсом, Міністром регулювання Девідом Сеймуром та іншими.

Під час зустрічей було обговорено шляхи розвитку міжпарламентського діалогу і розширення партнерства на всіх рівнях, збільшення обсягів допомоги Україні, програми тренування для українських військовослужбовців і внесок Нової Зеландії в імплементацію Формули миру Президента України. Галина Михайлюк також запросила Нову Зеландію взяти участь у Глобальному саміті миру та долучитися до роботи міжнародних коаліцій на підтримку України.

Голова делегації зазначила, що як важливий партнер у Тихоокеанському регіоні Нова Зеландія засуджує військову агресію рф проти України та підтримує на всіх рівнях суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах.

«Попри географічну відстань у понад 17 000 кілометрів Нова Зеландія є одним з лідерів щодо запроваджених санкцій у відповідь на російську агресію. Уряд Нової Зеландії також надає Україні військову, матеріально-технічну та гуманітарну допомогу, загальна вартість якої сьогодні становить близько 100 мільйонів новозеландських доларів. Ми надзвичайно вдячні за таку підтримку і будемо надалі поглиблювати двосторонню співпрацю», — зауважила народна депутатка.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.