Комітет Верховної Ради України з питань правової політики 16 травня 2024 року розглянув на своєму засіданні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про цифровий контент та цифрові послуги» (реєстр. № 11041), поданий Кабінетом Міністрів України.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про цифровий контент та цифрові послуги», шляхом доповнення його положеннями, згідно із якими:

- Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про захист прав споживачів, здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням цього Закону, зокрема застосовує адміністративно-господарські санкції до суб’єктів господарювання за порушення його вимог;

- суб’єкт господарювання має право оскаржити штрафні санкції в адміністративному порядку відповідно до статті 21 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» з урахуванням вимог розділу VI Закону України «Про адміністративну процедуру» або в судовому порядку.

За результатами розгляду, Комітет з питань правової політики вирішив рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до Закону України «Про цифровий контент та цифрові послуги» (реєстр. № 11041), та за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу із застосуванням положень частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.