Кіровоградський обласний художній музей порадував гостей виставкою унікального художника Сергія Дриги (на знімку). У нього яскрава гама кольорів, феєрверк почуттів та політ фантазії. Його пейзажі завжди оптимістичні й з успіхом виконують у наш нелегкий час функцію антидепресанту. Учасник багатьох всеукраїнських та міжнародних виставок, Сергій Дрига знаний у всій Європі, його картини є в приватних колекціях США, Ізраїлю.

Родом із Голованівська Кіровоградської області, він жив і навчався в Кіровограді, а як художник сформувався в Одесі, тож обидва міста вважають його своїм. Сам Дрига каже, що Кіровоград зберіг чарівну камерність, яку вже втратила Одеса. Раніше милувався нею з вікна, а тепер краєвид псують висотки. Вікна його одеської квартири — це дев’ятий поверх, і художник жартома називає себе Карлсоном, який живе на даху. А його улюблений мотив і ракурс — такий, як у цій картині, що зветься «Володарі міських дахів» (на знімку).

У Кіровограді Сергій Дрига — постійний учасник Великоднього благодійного аукціону, де його роботи б’ють рекорди зі зборів. Тож маленькі пацієнти обласної дитячої лікарні та інших закладів отримують від художника відчутну фінансову допомогу для лікування.

На виставці «Вогні приморського міста» — тридцять робіт митця, подарованих ним обласному художньому музею.

Олег ЮРЧЕНКО, старший науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею.

Фото надані музеєм.