З головного епізоду — зґвалтування та побиття Ірини Крашкової — розпочалося слухання резонансної справи в Апеляційному суді Миколаївської області. Порадившись на місці, суддівська колегія вирішила зробити закритою для сторонніх цю частину процесу, хоча потерпіла наполягала на відкритому розгляді.
Прокурор Наталя Висоцька зачитала обвинувальний висновок трьом колишнім офіцерам міліції — майорові Кудрінському, капітанові Дрижаку та лейтенантові Поліщуку. Якщо першого звинувачують тільки в перевищення службових повноважень і прихованні особливо тяжкого злочину, то «букет» кримінальних статей для його молодших товаришів значно багатший.
Євгена Дрижака та Дмитра Поліщука, крім, власне, замаху на навмисне вбивство, групового зґвалтування і розбою, звинувачують у цілій низці серйозних посадових злочинів. Капітана — у зловживанні владою в особистих інтересах, прихованні тяжких правопорушень, присвоєнні офіційних документів і навіть у зберіганні наркотичних засобів. Лейтенанта — у службовій підробці, підробці документів, зберіганні і перепродажу вогнепальної зброї без належних на те дозволів. Четвертого підсудного, єгеря-таксиста Сергія Рабіненка також звинувачують у розбої і замаху на вбивство.
Він, єдиний із чотирьох, частково визнав свою провину: Крашкову возив, але не бив. Інші підсудні причетність до цієї справи заперечують категорично. Ці троє наполягають на тому, що даватимуть свідчення в суді тільки після того, як будуть опитані свідки, експерти й розглянуті інші докази, тобто останніми. Хто з них виступить «найостаннішим», доки не домовилися.
Представник держобинувачення озвучив також суму, яку в цивільному позові попросив стягнути з підсудних представник миколаївської лікарні швидкої медичної допомоги — тут на лікування Ірини Крашкової витратили 10 581 грн. 67 коп. Адвокат потерпілої заявив і позов на моральний збиток від своєї підзахисної, але сума названа не була.
Миколаївська область.