Народний депутат від фракції «УДАР» Павло Розенко (на знімку) спрямував матеріальну допомогу, яку народні депутати отримують згідно із законом, для лікування дітей з патологією органів зору. За ці кошти, зокрема, було придбано для Українського центру дитячої офтальмології та мікрохірургії ока три комплекти штучних кришталиків та набір для вітректомії.

Як відомо, Український медичний центр дитячої офтальмології та мікрохірургії ока працює у структурі Національної дитячої лікарні «Охматдит». Тут створено найкращі умови для лікування хвороб і хірургічного, і терапевтичного напрямку. В Центрі проводяться складні комбіновані мікрохірургічні операції вроджених та набутих катаракт, вивихів кришталика, імплантація штучних кришталиків останнього покоління.
Найсучаснішим методом лікування катаракти у дітей є видалення мутного кришталика та імплантація штучного. Цей штучний кришталик називається «Інтраокулярна лінза». Таке хірургічне втручання — єдина можливість запобігти сліпоті у дітей з вродженою катарактою, що у майбутньому дасть змогу їм оволодіти будь-якою професією і досягти повної адаптації в соціумі. Придбані на так звані «оздоровчі» депутатські кошти три комплекти штучних кришталиків дадуть можливість повернути зір трьом хворим діткам.
А придбаний депутатом комплект для вітректомії (вітректомія — операція, яка виконується при відшаруванні сітківки та захворюваннях скловидного тіла) допоможе під час проведення операцій у недоношених п’яти-шести хворих діток. Отож вісім-дев’ять дітей залишаться зрячими.
До речі, рішення щодо спрямування матеріальної допомоги хворим дітям фракція «УДАР» підтримала одностайно.
Вл. інф.