Депутати Калинівської міської ради на Вінниччині прийняли рішення про виділення земельної ділянки для спорудження пам’ятника відомому поету-земляку Степану Руданському.
Пропозицію про увічнення постаті автора відомих «Співомовок» та ліричних творів вніс народний депутат України Микола Катеринчук (на знімку) під час виступу на святі сатири й гумору, приуроченому Степану Руданському, у січні нинішнього року. Народний депутат пообіцяв профінансувати всі витрати, пов’язані зі створенням пам’ятника. З проханням надати дозвіл для спорудження пам’ятника до міськради звернувся також внучатий племінник поета, колишній військовий лікар з Житомира Олексій Боржковський.
Над пам’ятником працюватиме відомий скульптор, учасник багатьох міжнародних виставок, заслужений художник України Петро Антип. Проект у вигляді макета вже погоджено з міською владою. Бронзове погруддя встановлять на постаменті з граніту в центрі міста. Урочисте відкриття заплановано на січень наступного року, коли святкуватимуть 180-ту річниці з дня народження Степана Руданського.
 
Вінницька область.