Другий міжнародний літературно-мистецький фестиваль «Русалка Дністрова» завершується сьогодні на Вінниччині. Організаторами свята є Вінницька ОДА та облрада, Єврорегіон «Дністер», міжнародне товариство «Україна—Польща—Німеччина», благодійний фонд «Батьківська земля», а також Національна спілка письменників України.

— Фестиваль, який відбувається за участю митців нашої держави й сусідньої Молдови, цього року розширив свою географію, — розповів кореспонденту «Голосу України» заступник голови НСПУ Михайло Каменюк. — Упродовж трьох днів свято тривало на території трьох прикордонних районів: Могилів-Подільського, Ямпільського і Піщанського.

Крім виступів художніх колективів, представлення робіт художників та майстрів народного мистецтва з України та Молдови, учасникам презентували альманах «Русалка Дністрова». А в сусідніх районах Молдови, місцях компактного проживання українців, представники НСПУ вручили бібліотечки художньої літератури сучасних українських авторів. Фінальну частину свята проведуть на території Державного історико-культурного заповідника «Буша» у Ямпільському районі.

— Фестиваль має не тільки мистецьке значення, у ньому беруть участь представники влади, депутати з регіонів, що розташовані на обох берегах Дністра, — каже голова Вінницької облради, керівник Єврорегіону «Дністер» Сергій Татусяк. — Він сприяє зміцненню транскордонних зв’язків, що є основою діяльності Єврорегіону «Дністер».