Постанова

Верховної Ради України
Про відзначення 70-річчя визволення міста Слов’янська та Слов’янського району Донецької області від німецько-фашистських загарбників
6 вересня 2013 року відзначається 70-та річниця визволення міста Слов’янська та Слов’янського району Донецької області від німецько-фашистських загарбників.
З метою відзначення пам’ятних дат Великої Вітчизняної війни, вшанування подвигів воїнів Червоної Армії, відзначення 70-річчя визволення міста Слов’янська та Слов’янського району Донецької області від німецько-фашистських загарбників та на виконання Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» Верховна Рада України постановляє:
1. Відзначити 6 вересня 2013 року 70-ту річницю визволення міста Слов’янська та Слов’янського району Донецької області від німецько-фашистських загарбників.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 70-річчя визволення міста Слов’янська та Слов’янського району Донецької області від німецько-фашистських загарбників, включивши до його складу представників ветеранських, воїнських, громадських організацій, народних депутатів України;
розробити план заходів щодо відзначення 70-ої річниці визволення міста Слов’янська та Слов’янського району Донецької області від німецько-фашистських загарбників;
передбачити у плані заходів щодо відзначення 70-ої річниці визволення міста Слов’янська та Слов’янського району Донецької області від німецько-фашистських загарбників соціальну рекламу та популяризацію безсмертного подвигу воїнів Червоної Армії, проведення зустрічей з ветеранами війни, організацію виставок, відкриття меморіальних дощок та пам’ятних знаків учасникам битви, видання книг та інформаційних матеріалів;
організувати проведення у військових підрозділах Збройних Сил України і навчальних закладах, на підприємствах, в установах та організаціях науково-практичних конференцій, круглих столів, уроків пам’яті, відвідування кімнат бойової слави, кінофестивалів, конкурсів на кращу патріотичну пісню, публікацію і тематичну передачу та інших заходів, присвячених Великій Вітчизняній війні.
3. Рекомендувати Міністерству освіти і науки України передбачити проведення уроків пам’яті, зустрічей з ветеранами війни в загальноосвітніх середніх та вищих навчальних закладах.
4. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені героїчному подвигу воїнів під час визволення міста Слов’янська та Слов’янського району Донецької області.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. РИБАК.
м. Київ, 4 липня 2013 року.
№ 416-VІІ.