Вийшов у світ ліцензійний відеоальбом популярних пісень Леоніда Федорука.

Відеодиск — у незвичному форматі і оформленні. Це ексклюзивний поетично-пісенний витвір, в якому під однією назвою «І музикою серця огорну...» зібрано 15 сучасних вокальних шедеврів — пісні Леоніда Федорука у виконанні заслуженої артистки України Оксани Калінчук.

У вступному слові від видавця (творче об’єднання «Золоті голоси України») сказано: «Незвичайний альбом сучасної народно-класичної української пісні «І музикою серця огорну...» — це вокально-поетична оаза серед чагарів занедбаного нашого духовного саду. Оригінальна поезія та народна музика поета-пісняра Леоніда Федорука покладені на винятковий голос Оксани Калінчук, на голос, який є природнім вокальним шедевром душі. Альбом дарує світові солов’їний куточок пісенного саду, де кожне деревце несе щедрі плоди десятирічної натхненної і складної співпраці двох самобутніх національних митців, небайдужі душі яких відкриті Сонцю, Добру, Любові». 

Любов’ю і справді пронизані кожне слово і кожна нотка. І слова, і мелодії тут як відблиски краси та долі рідних країв автора: від спекотних південнобузьких степів до оксамитового південнобузького Поділля. 

Пісенний відеоальбом «І музикою серця огорну...» є мелодійною квінтесенцією десятка поетичних книжок Леоніда Федорука і вершинним виявом його щойно виданої фундаментальної книжки пісень «Повернися, соловейку!» (72 пісні з партитурами, 340 сторінок). Тільки в цьому альбомі — живий голос, неперевершений вокал видатної української співачки. 

Тут зібрано найкращі пісенні твори Леоніда Федорука, які стали яскравими сторінками мистецької біографії Оксани Калінчук. Її чарівний голос, національна краса і енергетика душі при кожному побаченні, при кожній зустрічі несуть людям радість і захоплення. А тут же пісні, які вже сприйняті суспільством як народні: і «Повернися, соловейку!», і «Село моє щемне», і «Вечірній клекіт» та «Батькова пісня»... Або ж: «Я так очікую тепла», «Соло для скрипки», «Ти зберіг мене і освятив», «Іду до вас з любов’ю»... Все це і справді лірико-драматичні шедеври, створені голосом та душею національної майстрині. А ще — поетичними мініатюрами, які автор начитує до кожної пісні. 

Ці мініатюри, вміщені на сторінках альбому, — цікавий і гарний подарунок Леоніда Федорука своїм шанувальникам. Бо такі коротенькі, у кілька рядків, вірші не залишать байдужою жодну душу.

...Козаків упертобривих

У своїх шалених гривах

Коні за окілля понесли,

А козачки молоденькі

Під суворим зором

неньки

До тополь навічно 

приросли.

Таким прелюдом починається пісня-балада «Припадаю до коня».

Хочеться цитувати ще, бо як же обминути: «Мої хіти — на хлібородних нивах, Мої хіти — на бурякових гонах, Мої хіти — у солов’їних кронах і у раптовім танці зливи! Мої хіти — це втіха білих хат, Які пливуть супроти всіх загат, Крізь весни й зими, бурі і громи... Тих бідних хат, в яких безсмертні ми!»

Отака вона, душа поета і композитора, котрий поклав народні слова своєї поезії на народну музику свого серця. Отакий він, Леонід Федорук, син спекотних степів Побужжя, колгоспний бригадир і агроном уже легендарних МТС... Отакий він, колись шостий номер ракетної обслуги протиповітряної оборони Москви, а нині натхненний будівничий і оборонець духовного простору незалежної української держави.