Чверть століття «у духовній столиці України» точилися розмови про необхідність появи в місті пам’ятника Кобзарю. У грудні минулого року Запорізький міськвиконком нарешті ухвалив рішення про встановлення пам’ятника молодому Тарасу.

На конкурсі переміг проект скульптора Владлена Дубініна та архітектора Юрія Бірюкова. Уже готова пластилінова композиція із двох фігур — великого українського поета Тараса Шевченка і мандрівного співця народних дум. Пам’ятник відкриють 9 березня 2014 року, повідомляє наш власкор Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

***

А в Дніпропетровську, на Монастирському острові, розпочалися роботи з монтажу вже реконструйованого пам’ятника Шевченку. Конструкція — з трьох частин, довжина з постаментом — 14 м, вага — 57 тонн (на знімку). Загальна вартість ремонту — 1,5 млн. грн. Підрядна організація дає 10-річну гарантію на конструкцію пам’ятника і чотири роки — на його фарбування.

Планують упорядкувати і прилеглу до пам’ятника територію. Проект розроблено і він перебуває на експертизі. Завершити всі роботи обіцяють до Дня міста — другої неділі вересня, повідомив наш власкор Володимир РИБАЛЬЧЕНКО.

Фото із сайту nash-rayon.dp.ua.