У Чернігові вшанували пам’ять українського письменника Станіслава Реп’яха
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. М. Коцюбинського відбулася церемонія нагородження щорічною премією імені Станіслава Реп’яха переможців та лауреатів літературного дитячого конкурсу. 
Він започаткований з метою вшанування пам’яті українського письменника та з нагоди 75-річчя від дня його народження Чернігівським благодійним фондом «Поліський оберіг» народного депутата України Владислава Атрошенка. Журі, розглянувши 38 поезій, оповідань та етюдів юних літераторів, визначило переможців. Ними стали в старшій віковій категорії (15—18 років) Іван Баран із Чернігова в номінації «поезія» та Михайло Ломоносов з Ніжина в номінації «проза». У молодшій групі перемогли Марія Чала («проза») та Вікторія Потапенко («поезія»). Обидві дівчинки — з Чернігова.
«Які думки висловлюють діти! — прокоментувала прочитане заступник голови Чернігівської організації Національної спілки письменників України Ганна Василівна Арсенич-Баран. — Як вони мислять по-державному, по-українськи! Вони вселяють надію, що будемо жити, будемо під цим сонцем вічні».
Учасники заходу теплим словом згадали С. Реп’яха, який торік передчасно покинув цей світ. Владислав Атрошенко, згадуючи своє знайомство та дружбу з письменником, зазначив: «Я людей сприймаю через серце. Станіслав Реп’ях залишив відбиток на моєму серці. На жаль, за життя ми часто не встигаємо оцінити масштаб і талант людини». Він подякував літераторам, членам журі та юним талантам за те, що вдалося започаткувати та провести конкурс імені Станіслава Панасовича. Народний депутат повідомив, що благодійний фонд «Поліський оберіг» незабаром встановить меморіальну дошку на будинку, де проживав відомий поет, краєзнавець, літературознавець. З ініціативи народного депутата також щороку будуть проводитися літературні читання, присвячені пам’яті С. Реп’яха.
 
Чернігів.
Народний депутат В. Атрошенко вручає премію ім. Станіслава Реп’яха.
Фото Олени БОРИСЕНКО.