У Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської відбулася довгоочікувана прем’єра «Панночки» — п’єси Ніни Садур, написаної за повістю «Вій» Миколи Гоголя. На цю містику в театрі чекали давно: востаннє «Вій» у театрі ставили у 50-х роках минулого століття. Містерія купальської ночі — саме так визначили жанр творці вистави.
— У виставі справді багато містичного, — каже режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України Віталій Денисенко. — Адже це Гоголь. Тут завжди була присутня і містика, і певна таємниця. Саме таємниця є наскрізною лінією у виставі. Для мене цікавий і своєрідний пошук, тобто намагання осмислити віру людей у таємницю. Оскільки людям близьке бажання, щоб у житті було щось незбагненне.
Під час вистави у театрі панувала справжня містика: відьми завивали, свічки над сценою горіли, дим розвіювався, а герої шукали істину. Художній керівник театру Людмила Скрипка пояснює, що «Панночка» для театру є великою подією. Адже це постановка про віру — справжню та фальшиву.
Чернівецька область.