Нині в області понад 300 дітей, які вже потребують паліативної допомоги, повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Роман Мельник. 

 

Вирішено переобладнати Надвірнянський будинок дитини (розрахований на 120 місць, а перебувають лише 30 діток) під дитячий хоспіс. «Приміщення є, кваліфіковані кадри — також, передбачено бюджетне фінансування в розмірі майже 7 мільйонів гривень, але тільки за державні кошти створити справді сучасний медичний заклад ми не зможемо», — каже чиновник.

Насамперед медики навідріз відмовились від поняття лікарняна палата. На їхнє переконання, це мають бути дитячі кімнати з максимально наближеними до домашніх умовами. По-друге, матері повинні перебувати там разом із дітьми.

У найближчих планах — створення виїзного хоспісного відділення, фахівці якого проводитимуть консультації вдома, навчатимуть рідних, як доглядати та поводитися з хворими...

На Івано-Франківському обласному телебаченні «Галичина» пройшов телевізійний марафон «Жити і вірити», де збирали кош-ти на облаштування першого в Україні стаціонарного хоспісу (Центру паліативної допомоги) для невиліковно хворих діток.

Реквізити Благодійного фонду допомоги невиліковно хворим «Мати Тереза»: 

р/р 2600000032 969, ПАТ експортно-імпортний банк України «Укрексімбанк», філія в м. Івано-Франківськ, МФО 33 66 88.

 

Івано-Франківська область.