105 дітей захворіли на туберкульоз торік на Дніпропетровщині. У понад 90 відсотків випадків — це туберкульоз легенів. Також зустрічається туберкульоз кісток, очей та інших органів. На обліку в області перебувають близько 6 тисяч неповнолітніх: і хворих, і тих, які перехворіли, а також тих, що належать до групи ризику.
За даними головного поза-штатного спеціаліста з дитячої фтизіатрії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Тарана, рівень захворюваності на туберкульоз у дітей та підлітків вдалося навіть знизити. Якщо 2010 року цей показник був 20,1 на 100 тисяч населення віком до 18 років, то 2012-го — 18,4.
Дуже проблематичною, на думку медиків, залишається профілактика хвороби. «Ці проблеми пов’язані насамперед із нестачею уваги з боку батьків до своїх дітей. Вони або не хочуть, або не знаходять часу для того, що привести дитину до поліклініки і зробити їй елементарну пробу, — зазначає Сергій Таран. — Через це показник туберкулінодіагностики в області досить низький. Ми просимо батьків вчасно приводити дітей на профілактичні огляди, щоб запобігти цьому важкому захворюванню».
 
Дніпропетровська область.