Дніпропетровщина підготувала на Всеукраїнський конкурс проектів і програм розвитку місцевого самоврядування проект з розвитку телемедицини. У разі перемоги бюджетне фінансування проекту «На шляху до Європейських стандартів медичних послуг. Впровадження пілотного проекту з телемедицини на базі міських і районних лікарень області в умовах реформування системи охорони здоров’я» становитиме 580 тисяч гривень.
За останніх п’ять років переможцями Всеукраїнського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування стали 71 проект громад Дніпропетровщини. На їх реалізацію з державного бюджету виділено майже 14 мільйонів гривень. Це найвищі показники в Україні.
Формування і функціонування обласної телемедичної мережі триває з 2007 року. Нині вона охоплює близько 20 лікувально-профілактичних закладів. Основним експертним центром є обласна клінічна лікарня імені Мечникова.
На думку ініціаторів проекту, його впровадження на базі міських і районних лікарень дасть змогу наблизити високоякісну медичну допомогу до всіх населених пунктів області, забезпечити новий рівень взаємодії працівників охорони здоров’я з ученими та підвищити рівень кваліфікації лікарів у регіонах.
 
Дніпропетровська область.