Народний депутат України Олег Панькевич (на знімку) у зверненні до Генеральної прокуратури просить з’ясувати, чому досі не виконано рішення суду про повернення акцій ВАТ «Львівський автобусний завод» у державну власність. Народний депутат отримав листа від депутатів Львівської міської ради, які стурбовані тим, що у місті знищують стратегічно важливе для України підприємство.
Свого часу Львівський автобусний завод хотіли придбати відомі в світі автогіганти. Пропонували хорошу ціну та вигідні інвестиції. Але чомусь новими власниками стали росіяни — брати Чуркіни. Нині підприємство ледь животіє і перебуває на межі закриття.
Львівські депутати вимагають, аби ЛАЗ повернули у державну власність. На їхню думку, підставою для цього є судове рішення Господарського суду Києва шестирічної давності, який визнав недійсним договір купівлі-продажу 70,41% акцій ВАТ «Львівський автобусний завод».
Російський власник не розвиває завод, як обіцяв, систематично порушує трудові та соціальні права працівників підприємства. Олег Панькевич у депутатському зверненні до Генерального прокурора України Віктора Пшонки просить покарати винних у невиконанні рішення суду.
 
Львів.