Близько 20 хлопців та дівчат, перевдягнутих в костюми зомбі, зібралися біля будівлі Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Вони влаштували справжню театралізовану виставу з музичним супроводом та доволі трагічною кінцівкою: «поїданням» маленької дівчинки, що зображаувала Україну. Викрикуючи: «Вимагаю Пореченкова», «Подивився усі сезони «Інтернів», «Охлобистін — герой», «Де російська телепаща, там голівонька пропаща», зомбі-армія почала підступати до дверей Нацради. Вхід до будівлі, на жаль, перекрила охорона. Але декому вдалося проштовхнутися: з приміщення почулися перелякані жіночі вигуки.

В такий незвичний спосіб активісти Громадянського руху «Відсіч» та волонтери провели акцію протесту з вимогою вжити рішучих заходів щодо телеканалів, котрі найбільше демонструють ворожу російську телепродукцію. На їхню думку, фільми, серіали та передачі «made іn Russіa» — це засоби, що пропагують загарбницькі ідеї «російського світу» та перетворюють українців на зомбі, які потім підтримають сепаратистів.

Як повідомила «Голосу України» одна з активісток, впродовж декількох місяців волонтери моніторили українське телебачення на предмет наповнення ефіру російським продуктом. Серед лідерів опинився канал «Україна», на якому 80% таких передач, та «НТН». На жаль, цей відсоток тільки збільшується, зазначають учасники акції.

Члени руху «Відсіч» переконані, що в часи війни показувати фільми, які популяризують Росію та її силовиків, картини за участю ненависників України — це блюзнірство. Тому настав час Нацраді виконати свій прямий обов’язок — захистити інформаційний простір країни. Для цього необхідно вжити невідкладних заходів саме стосовно телеканалів, бо заборона окремих серіалів та фільмів фактично не змінює становища в цілому.

Активісти запевняють: якщо ця акція не змусить Нацраду діяти, зомбі підуть до Президента.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.