Народного депутата Володимира Мельниченка, обраного до Верховної Ради по мажоритарному округу № 193, можна зустріти тут дуже часто. «Цього разу я прибув зі столиці, тільки-но дізнався, що виборці в селищі Стара Ушиця, котрі мешкають в багатоповерхівках, залишилися без води в оселях». На Різдво згорів електронасос, який подавав воду до будинків. Тому її донині довозить служба МНС із сусідньої Крушанівки. 

Приїхавши на зустріч із громадою, Володимир Мельниченко повідомив людям радісну новину. Новий насос днями привезуть і встановлять, вода буде. «Але це тільки тимчасове розв’язання проблеми, — зауважив депутат. — Нинішня система водопостачання дуже часто підводить, водогін збудовано ще в 1978 році, прокладено азбестоцементні труби. Робочий тиск на станції першого підйому становить 24 атмосфери, в мережі селища — до 10 атмосфер. Багато років не було капітального ремонту через відсутність фінансування. Разом із владою району ми ще раніше вирішили: із двох мільйонів гривень, що на моє клопотання були виділені з держбюджету, половину спрямувати в Стару Ушицю для реконструкції водогону». Нині вже виготовлено проектно-кошторисну документацію, яка передбачає заміну насоса, обладнання на першій станції підйому, ремонт водонапірної вежі та водопроводу. Реалізація цього проекту дасть можливість надійно забезпечити 27 багатоповерхових будинків, у тому числі школу, дитячий садочок, медико-соціальний центр, водою.

«Навесні ваша проблема буде остаточно розв’язана. Минулого року ви сумнівалися, що в будинки проведуть електроопалення. Це зроблено. Так буде і з водою», — пообіцяв народний обранець. На його думку, потрібно підходити до справ глобально, щоб бачити, на що витрачаються сили й кошти.

Гостю поставили ще чимало запитань, які, втім, можна розв’язати силами місцевої влади, без втручання народного депутата, місія якого — займатися законотворчістю. Володимир Мельниченко каже, що й надалі приділятиме увагу гострим життєвим проблемам виборців, зокрема газифікації району, до якої докладав зусиль, будучи депутатом Хмельницької обласної ради. Тільки-но десь запалюють символічний факел, кличуть на гостину депутата Мельниченка. Кілька днів тому він побував на таких урочистостях у Кадиївцях.

— Уже налагоджено роботу моєї приймальні, яка розташована в Кам’янець-Подільській міській раді, — каже Володимир Володимирович. — Я багато часу віддаю особистому прийому виборців. Коли ж я на засіданнях Верховної Ради, тут залишається мій помічник Сергій Тимчук, який був народним депутатом першого скликання і має неоціненний досвід.

Народного депутата дуже турбує, що останнім часом офіційний вісник держави — газета «Голос України» стає недоступною для подолян. Її не знайдеш у газетних кіосках, чимало підприємств та установ відмовляються від передплати. «Хочеться запитати: в якій державі вони живуть, якщо їм нецікава українська держава?» — каже народний депутат.

Факт

Дізнавшись, що волонтери міста розпочали акцію «Подаруй газету «Голос України» підшефному ветерану та інваліду», народний депутат Володимир Мельниченко вирішив приєднатися до гарного почину школярів і віднайшов кошти для передплати 100 примірників газети, які подарують колишнім фронтовикам, ветеранам праці, що й сьогодні залишаються активними в громадському житті міста.