на Миколаївщині, яка гостро відчуває дефіцит кадрів у галузі охорони здоров’я. Зокрема, зусиллями пацієнтів. Так, широкий резонанс у регіоні здобув обласний конкурс «Лікар, якому я довіряю», започаткований минулої осені Миколаївським обласним центром здоров’я.
Пацієнтам запропонували написати власну реальну історію спілкування з ескулапом. Переможцями змагання журі конкурсу запропонувало назвати всіх медпрацівників, про яких згадали автори. Організатор конкурсу Юрій Багрянцев зазначив, що приклади кращих взаємовідносин пацієнтів із лікарями опубліковано в безкоштовному спецвипуску обласної «Миколаївської медичної газети».
Героїня нарису «Білі острови любові...»  завідувачка терапевтичного відділення міської поліклініки №1 Наталя Олефіренко (на знімку) зізналася, що за двадцять років сумлінної праці вперше прочитала про себе в пресі. Пацієнтка пише: «Наталя Петрівна лікує вже тим, що має лагідну вдачу та харизму... Теплі, сонячні нотки її приємного голосу ще в кабінеті зігрівають зболену душу хворого, вселяють йому віру у власні сили».
Заступник начальника управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА Юрій Дячук розповів «Голосу України», що метою конкурсу не було визначення кращого представника медичної галузі — насправді хотілося дізнатися про ставлення населення до лікарів. Майже два з половиною десятки нарисів і замальовок — це, так би мовити, соціальний зріз позитивного сприйняття населенням регіону людей у білих халатах.
Миколаївська область.
Фото автора.