З ініціативою створити підкомітет із захисту прав трудових українських мігрантів виступив колишній голова Львівської облради, народний депутат України Олег Панькевич (фракція ВО «Свобода») (на знімку).

На його думку, українська влада недостатньо дбає про підтримку зв’язків з українською діаспорою: «Контакти з нашими земляками за кордоном у культурній, економічній, бізнесовій сферах дуже важливі. Йдеться про 20 мільйонів осіб. Ще більше проблем із захистом прав трудових мігрантів, які переважно не мають підтримки від українських дипломатичних представництв, оскільки Україна не дбає про укладення відповідних угод з урядами європейських країн».
Заступник голови парламентського комітету з питань євроінтеграції Олег Панькевич пропонує додати до цього підкомітету питання зв’язків з українцями в країнах Євросоюзу та захисту прав трудових мігрантів. Він вважає, що необхідно формувати законодавство щодо підтримки мігрантів, розробляти державні програми допомоги заробітчанам, які б передбачали отримання освіти, соціальний захист та легальне працевлаштування.
Відповідний законопроект народний депутат України Олег Панькевич внесе на розгляд сесії. Це була одна з його передвиборних обіцянок — допомагати своїм землякам, які не від хорошого життя шукають кращої долі за кордоном.
 
Львів.