Дарма, що заметіль розгулялася не на жарт, що завіяло всі дороги: в Гаврилівцях Кам’янець-Подільського району на Хмельниччині вирішили не відступати від традиції запалення газового факела. До села на врочистості прибули народний депутат Володимир Мельниченко, обраний по округу №193, голови райдержадміністрації Михайло Желізник та Рудської сільської ради Анатолій Корнєєв. Це село на блакитне паливо чекало дуже давно. Як відзначила мешканка Гаврилівець Галина Скопецька, влада взяла на себе велику відповідальність, щоб мрії громади стали дійсністю.

— Ми дякуємо насамперед нашому народному депутату Володимиру Мельниченку, бо він багато допоміг із реалізацією цього проекту. А також районній, обласній владі. Та й кожній людині, котра долучилася до газифікації нашого села, хочеться низенько вклонитися, — сказала Галина Дмитрівна.

На сьогодні користуються блакитним паливом уже 177 дворів, поступово підключатимуть й інші. За словами сільського голови Анатолія Корнєєва, на будівництво підвідного газопроводу середнього тиску довжиною 12800 метрів було використано 1 мільйон 38 тисяч гривень.

Голова райдержадміністрації Михайло Желізник поділився: «За два роки підключено 25 населених пунктів. Без допомоги Володимира Володимировича нічого не зробили б. Спочатку як депутат облради, а тепер у статусі парламентарія він щиро вболіває за рідний край, сприяв у виділенні коштів на газифікацію двох напрямків — Орининського та Сокільського».

Охоче спілкувався з гаврилівчанами народний депутат Володимир Мельниченко. Він запевнив: «Усе, що заплановано, робитиметься. Звичайно, не за один день, а поступово. Але для цього передусім потрібно, щоб було спільне бажання й прагнення працювати. У мене таке бажання є, тому я сьогодні разом із вами».

Цього ж дня блакитний вогник спалахнув і в оселях мешканців Ісаковець.

Фото надано прес-службою РДА.

Володимир Мельниченко спілкується із сільською громадою.