Незважаючи на осінню зливу, прибічники та противники екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко вчора зранку знову здійснили ритуал біля будинку Апеляційного суду Харківської області: одні — вимагаючи негайно звільнити з-під арешту українську Жанну д’Арк, інші — посадити нарешті за ґрати найбільшу українську злодійку всіх часів. Але чергове засідання Київського райсуду в справі, у якій Ю. Тимошенко обвинувачують у фінансових махінаціях у другій половині 1990-х, коли вона очолювала найбільшу на той час корпорацію «Єдині енергетичні системи України», завершилося, так і не розпочавшись. Суд перенесено на 13 листопада. І, схоже, не востаннє.
Напередодні, 14 жовтня, перед засіданням суду (і це теж уже стало ритуалом) до пацієнтки Ю. Тимошенко прибула представницька делегація лікарів з німецької клініки «Шаріте» на чолі з її керівником К. Айнхойплем. Німецькі та українські лікарі вирішили продовжити реабілітаційне лікування Тимошенко у центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» у Харкові. За інформацією Айнхойпля, після огляду Тимошенко й обговорення питання з українськими медиками було прийнято спільне рішення продовжити терапевтичне лікування.
Керівник німецької делегації лікарів підкреслив, що лікування проходитиме у лікарні під керівництвом німецьких і українських фахівців, і відзначив результативність такого співробітництва.
— Нам вдалося досягти деяких успіхів. У першу чергу, симптоматика хворої значно знизилася, мобільність кінцівок — у першу чергу, це мобільність ніг — істотно зросла, але що стосується розвитку сили, силових можливостей пацієнтки, то тут ми не можемо сказати, що задоволені результатом. Проблема, яка постійно відкидає наші досягнення у терапії назад, — це надзвичайно сильний стрес, який переживає пацієнтка, — підкреслив лікар.
Але у той же час лікар Айнхойпль ухилився від відповіді на запитання, чи може Тимошенко брати участь у засіданнях суду, резюмувавши, що це швидше правове, аніж медичне питання.
Харків.