У структурі Міністерства охорони здоров’я України невдовзі буде створено Департамент громадського здоров’я. Відповідний структурний підрозділ виконуватиме функції ліквідованої Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням. Про це «Голосу України» повідомила з посиланням на заяву віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича прес-служба КМУ.
За словами урядовця, міжнародні організації, які надають допомогу Україні у боротьбі з ВІЛ/СНІДом, занепокоєні тим, що протягом двох місяців, відколи триває процес ліквідації служби, жоден інший орган державної влади не перебрав на себе повноваження з протидії соціально небезпечним хворобам. Тому під час обговорення на засіданні уряду до Розпорядження про утворення ліквідаційної комісії додано доручення Міністерству охорони здоров’я України створити Департамент громадського здоров’я з покладенням на нього функцій ліквідованої служби.
Як повідомлялося раніше, Державна служба з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням була ліквідована 10 вересня 2014 року постановою КМУ №442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».
 
Вл. інф.