Київ, до 28 жовтня. Виставка «Нормандія в живописі» в Національному художньому музеї України триватиме два місяці. Представлені полотна французьких художників ХІХ—початку ХХ століть (Моне, Жеріко, Ренуара та ін.).
Київ, 8 вересня. Осіння конференція CG EVENT—2012 з комп’ютерної графіки в Культурно-освітньому центрі «Майстер Клас». Представники українських студій розкажуть про свої проекти і продемонструють рівень у сфері комп’ютерної графіки. Спеціальний гість — Тимур Бекмамбетов, який розповість про свій останній проект «Президент Лінкольн: Мисливець на вампірів». Йтиметься про пост-продакшн і спецефекти стрічки. Для відвідувачів відбудуться численні майстер-класи. Адреса: вул. Лаврська, 16а. Реєстрація: http://www.cgevent. ru/regіstratіon.
Львів, 12—16 вересня. XІX Міжнародний книжковий форум видавців у Львові. Програма насичена літературними акціями, презентаціями видавництв і авторів, літературними читаннями й автограф-сесіями. Це найбільший книжковий ярмарок в Україні, одна з наймасовіших видавничих подій у Східній Європі. У дні форуму відбудеться понад півтисячі заходів на будь-який смак.
Київ, з 15 вересня. Починається курс лекцій «Історія мистецтва XX століття», який є найбільшою серед наявних у столиці освітніх програм і за обсягом, і за кількістю та кваліфікацією залучених спеціалістів. Він складається з 36 лекцій, які поділені на 7 тематичних блоків. Лекції читатимуть щосуботи. Тривалість кожної — 3 академічні години з перервою на каву. Адреса: Центр сучасного мистецтва М17, вул. Горького, 102—104, ст. м. «Палац «Україна».
Цікавинки шукав Дмитро ЛЕВОШКО.