У Бердичеві відбувся збір воркаутерів, на який приїздили однодумці з Житомира, Любара, Романова та інших населених пунктів області. Нагадаємо: воркаут — це сучасний молодіжний рух, спрямований на розвиток фізичних і розумових здібностей людини. Насамперед він передбачає відмову від куріння й алкоголю. Фізичними вправами воркаутери займаються переважно на свіжому повітрі. Для тренувань можна використати звичайну лавицю чи пеньок. Головне — фантазія. Навіть віджимання можна значно ускладнити, якщо ступні будуть не на землі, а на якомусь підвищенні. Воркаут підходить усім. Рух створили, щоб залучити людей до здорового способу життя.
У Бердичеві все почалося три роки тому. Охочі знайшлися і в інших населених пунктах. Вони періодично збираються, щоб показати одне одному, чого досягли, запозичити нові елементи. 
А про те, що їм під силу, свідчить такий факт: наприкінці збору хлопці підтягувалися у 16-кілограмових жилетах. Авторка репортажу, який показав бердичівський телеканал «ВІК», зауважила: на вулицях цим хлопцям перепадає значно більше дівочих поглядів, ніж тим, хто не займається спортом.
 
Житомирська область.
Фото з сайту www.trkvіk.tv.