Катерина, 17 років, абітурієнтка: «Зі своїм колишнім хлопцем я познайомилася в Інтернеті. Зустрічалися півроку, потім зрозуміли, що ми абсолютно різні. Справжнє життя нас роз’єднало. Під час реальних зустрічей поводьтеся стримано, не роздавайте номер телефону направо й наліво. Якось один хлопчина почав погрожувати: «Я тебе знайду. Я знаю, де ти живеш! Я хочу тебе побачити». Придивляйтеся до своїх співрозмовників!»

Максим, 25 років, приватний підприємець: «Ставлюся до онлайн-знайомств так само, як до інших. Це всього лише метод. Але він значно розширює можливості. Спілкуюся часто. Якщо це знайомства з дівчатами, то потрібен хороший фотоальбом, а вже потім усе інше... Чому цей метод? Причин багато: час, місце, комплекси. Можна витворяти що завгодно, тільки без помилок».

Оксана, 18 років,  Київський індустріальний коледж: «Інтернет-знайомства не можна розцінювати як щось негативне. Два роки тому я непогано спілкувалася в мережі. Зараз від цього відмежувалася, бо в більшості випадків було важко знайти спільну мову. Чому все ж таки спілкувалася? Напевно, тому, що це актуально. Дякувати Богу, зі своїм хлопцем я познайомилася в реалі! Вважаю, що з Інтернетом треба бути дуже обережною».

Артем, 19 років, програміст: «Я часто знайомлюся в Інтернеті й отримую від цього колосальне задоволення! Бо можу оцінити людину на відстані, продивитися її зацікавлення, вподобання в музиці, кіно і, якщо є, то і в книгах. У житті про людину, з якою знайомимося, ми не знаємо нічого або мало. Це як гра в рулетку! Трапиться цікава нам людина чи ні? Але старі способи залишаються приємними і романтичними».

 

Катерина, 17 років, коледж «Слов’яно-грецький колегіум»: «У мережі знайомлюся рідко, але, як то кажуть, влучно. Зустріла кількох людей, із якими навіть були стосунки. Але недовго. Після цього зробила висновок: у реальному житті знайомитися краще, цікавіше і надійніше! Нині свої онлайн-знайомства я вважаю помилковими».

Олександр, 17 років, абітурієнт: «Я вважаю знайомства в мережі небезпечними, але попри це зустрічаюся з дівчиною, з якою звів Інтернет. Та ми всі щодня ризикуємо життям, заходячи до ліфту, нарізаючи хліб чи гуляючи подвір’ям. Якщо боятимемося таких простих речей, як знайомства в мережі, то можемо боятися й виходити на вулицю. Знайомлячись розумно, можна знайти однодумця, друга чи просто співрозмовника».

Юлія, 17 років, КНУ імені Тараса Шевченка: «В Інтернеті першою ніколи не знайомлюся і найчастіше не відповідаю на повідомлення формату «привіт, як справи?» від невідомих. Але є кілька людей, з якими я запізналася в соцмережі і продовжую спілкуватися в реальному житті. В Інтернеті будьте обережні, бо ніколи точно не знаєш, наскільки правдивою є інформація про людину, з якою листуєшся».

Дмитро, 22 роки, розробник програмного забезпечення: «До інтернет-знайомств ставлюся нормально, чому б і ні? Листуюся в мережі практично щодня. Вдалих випадків — 1—2%, бо люди мого віку ще погано розвинені. Різниця в інтересах убиває бажання спілкуватися вже за перші 5 хвилин. Обираю Інтернет, бо нема часу зустрітися з кожним. Такий собі фільтр виходить. Головне — не вдягайте маску для віртуального спілкування, щоб потім не довелося брехати».

Розпитувала Юлія КОСТЕНКО.