Прокуратура Харківської області оголосила про підозру двом працівникам Качанівської виправної колонії, де свого часу утримувалася Юлія Тимошенко, в застосуванні сили до лідера партії «Батьківщина». 

Два заступники начальника колонії підозрюються в здійсненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України — перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу. У заяві прокуратури зазначається, що під час досудового розслідування встановлено: зазначені особи ввечері 20 квітня 2012 року за відсутності медичних показань для екстреної госпіталізації, а також передбаченого ст. 117 Кримінально-виконавчого кодексу України примусового транспортування в лікувальну установу, незаконно і протиправно застосували до засудженої Юлії Тимошенко фізичне насильство. «Згідно з результатами медичної експертизи, своїми протиправними діями підозрювані завдали Юлії Тимошенко легкі тілесні ушкодження», — зазначено в повідомленні.

Нагадаємо: ввечері 20 квітня 2012 року, за словами Тимошенко, під час перевезення її з Качанівської колонії в лікарню один зі співробітників колонії вдарив її кулаком у живіт. Після цього екс-прем’єр знепритомніла й оговталася вже в лікарні. 27 квітня в Інтернет потрапили фото екс-прем’єра, на яких вона демонструє сліди побоїв, отримані в Качанівській колонії. ДПтС повідомила, що підшкірні гематоми в Тимошенко з’являються періодично ще із серпня 2011 року.

Харків.