Поширену думку про картоплю як про «важкий» продукт заперечують британські дієтологи. Вони стверджують: вона містить набагато більше корисних компонентів, ніж інші овочі та фрукти, а також горіхи. Тому, за повідомленням зарубіжних джерел, картоплю назвали найкориснішим дієтичним продуктом, адже щоденне вживання цього овочу в певній кількості не призводить до збільшення ваги та сприяє нормалізації кров’яного тиску. 
Дослідження, проведені фахівцями в галузі дієтології Сіаном Портером та Сігридом Гібсоном, засвідчили: картопля насичена, зокрема, таким елементом, як селен. Учені встановили: селену в одній бульбі картоплі міститься набагато більше, як, наприклад, у соняшниковому насінні, у декілька разів більше, ніж у банані, в ній клітковини. Крім того, картопля багата на вітамін С і майже втричі перевершує за його вмістом авокадо.
Дієтологи рекомендують людям, котрим треба нормалізувати тиск, уживати цей овоч двічі на день. До того ж, вони переконані: не треба турбуватися про свою вагу, адже, попри поширену думку, регулярне вживання картоплі не залишає зайвих сантиметрів на талії.
Насправді — овоч містить багато життєво необхідних елементів для людського організму. Тому, включаючи його до свого щоденного раціону харчування, можна відмовитися від різних вітамінних комплексів.