Минулими вихідними у Київському палаці дітей та юнацтва відбувся Х Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах». Цьогоріч інформаційно-творче агентство «Юн-прес» зустрічало учасників із Молдови, Румунії, Палестини, Сербії, Італії, Росії, Франції, Білорусі, а також близько 100 юних журналістів із різних міст України. Директор агентства та ініціатор фестивалю Надія Іллюк наголошує: «Це перше 10-річчя професійного юнкорівського руху. І нам є чим пишатися: участь делегацій із різних країн світу доводить, що цей конкурс не тільки для киян. Завдяки соцмережам учасники могли отримати будь-які консультації безпосередньо у членів журі». 
Журналістська молодь змагалася в номінаціях «Радіорепортаж», «ІТ-проект», «Фоторепортаж», «Телефільм», «Газета», «Літературна робота», «Журналістська робота». Відомі письменники, журналісти та викладачі перевірили понад  3 000 робіт на тему «Молодь. Європа. Спорт». Програма передбачила всебічний розвиток молоді: квест історичним Києвом, теплохідну прогулянку Дніпром, поїздку до Центру культури та мистецтв «Парк «Київська Русь» і вечірку. Переможців нагородили дипломами, солодкими подарунками та сертифікатами на відпочинок у «Парку «Київська Русь» і на морі. 
Мета фестивалю-конкурсу — виховання в юних журналістів громадської позиції, лідерських якостей і творчої активності, поглиблення професійних контактів і розвиток медіа-освіти серед дітей і молоді. До ювілею переможці та гості з інших країн отримали унікальні сувенірні дипломи, вишиті на гобелені, диски та книги про культуру України від оргкомітету та партнерів фестивалю.
Учасники фестивалю «Прес-весна на Дніпрових схилах».
Фото надане організаторами фестивалю.