Велика кількість трансжирів у їжі пов’язана з депресією. Такий висновок зробили канадські та іспанські вчені. Вони провели дослідження впливу трансжирів на емоційну нестабільність. Добровольці, які брали у ньому участь, на початку експерименту від психічних розладів не страждали. Їм запропонували сісти на незвичну «жирну» дієту. До кінця випробувань було зафіксовано 657 нових випадків депресії.
А ось оливкова олія й поліненасичені жири, якими багата риба, навпаки, рятували від депресивних станів. Проте зв’язок їжі та настрою вивчається давно. Так, встановлено, що добавки з омегою-3 можуть допомогти зняти гостроту симптомів при депресії. Окремий момент: серцево-судинні захворювання, викликані підвищеним рівнем холестерину і зайвою вагою, і психічні розлади однаково пов’язані із запальним процесом, що доводить зв’язок харчування і депресії ще раз.