На останній сесії депутати Закарпатської обласної ради висловили стурбованість ситуацією, що склалася на державному підприємстві «Закарпатське вертолітне виробниче об’єднання» (розташоване в селищі Дубове Тячівського району), і звернулися до державного концерну «Укроборонпром» щодо залучення в оборонну промисловість його виробничих потужностей, а також сприяння ліквідації заборгованості та належному фінансуванню з держбюджету.
Варто зазначити, що це підприємство, створене 1978 року, було покликане насамперед забезпечити роботою горян. Воно, до речі, належало до категорії стратегічних. Тут виробляли вузли та комплектуючі для літаків, агрегати до легкого вертольота «Мі-34», товари народного вжитку. У 80-х на підприємстві працювало понад три тисячі фахівців, його продукція стала відома в усьому Радянському Союзі. Але після розпаду Союзу воно почало занепадати. Щоправда, керівництво напружувало всі сили і ще довго тут виготовляли дитячі коляски «Мальвіна», санки, інші потрібні товари, що мали хороший попит на ринку. В другій половині 90-х виготовили навіть кілька екземплярів оновленого типу легких вертольотів, які хотіли купувати російські фірми для Крайньої Півночі, інтерес до них проявляли й французи. Але відома криза 1998-го підрізала крила і цим намаганням. Згодом виробництво практично зупинилося. Звільнялися сотнями досвідчені інженери, золотих рук робітники... Після чергової реорганізації підприємство підпорядковувалося Мінпромполітики України. Проте потрібної підтримки з боку держави так і не отримало. 
Звичайно, місцева влада намагалася «прилаштувати» вертолітників до якоїсь потужної державної структури. У серпні 2011 року підприємство передано до сфери управління «багатого» державного концерну «Укроборонпром». Але, на жаль, реальних зрушень поки що не видно.
Можливо, після депутатського звернення крига скресне.
Закарпатська область.