Днями до редакції «Голосу України» звернулися пацієнти, які отримують гемодіаліз у столичній дитячій лікарні № 6. Люди скаржилися на неможливість проведення життєво необхідної процедури. Проблема — у якості розчину, який використовується для гемодіалізу.
За словами одного з пацієнтів, для проведення процедури використали якийсь марокканський розчин, що недавно завезли у клініку. Мовляв, на нього навіть не було документів.
— «Прокрутили» його на кількох хворих. Тим стало зле. До того ж у процедурній був дивний запах — наче з каналізації, — каже співрозмовник. — Справа у тому, що до того в апараті гемодіалізу використовували інший розчин перевіреного виробника. Проблем не виникало. Ми почали телефонувати у різні інстанції. Згодом таки привезли той якісний розчин. Проте його запасів вистачить до п’ятого березня. А далі що — невідомо. І така картина, кажуть, і в інших клініках міста.
Люди пов’язують цю ситуацію із тендерами: запаси розчину вичерпано, а новий ще не закупили.
Тим часом Управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації КМДА, посилаючись на Головне управління охорони здоров’я, повідомило:
«Лікування пацієнтів Міської дитячої клінічної лікарні №6 Шевченківського району, які потребують амбулаторного гемодіалізу, відновлено в повному обсязі. Ситуація з надання медичної допомоги гемодіалізним хворим у місті контрольована та стабільна.